Persondatapolitik

I denne persondatapolitik kan du læse, hvordan Billetnet/Ticketmaster Danmark og Ticketmaster-koncernen ("vi" eller "Ticketmaster") indsamler personoplysninger online (bl.a. gennem apps) og offline, samt hvad vi bruger disse personoplysninger til. Vi anbefaler, at du læser denne politik omhyggeligt igennem.

Generelt indsamler vi personoplysninger, når du opretter en profil hos os, køber billetter af os, sender e-mails, ringer til os, eller når du køber billetter hos et billetkontor, som drives eller administreres af os. Det samme er gældende, når du bruger vores hjemmesider, vores apps eller de sociale medier. Vi bruger de indsamlede oplysninger samt andre oplysninger til at forbedre vores service, markedsføring og kundesupport til dig og andre kunder. Dette gør vi blandt andet ved at analysere de modtagne oplysninger for at yde en mere personlig service).

Når du eksempelvis opretter en profil, køber billetter, downloader en af vores apps eller kontakter os telefonisk, kan vi anmode om tilladelse til at bruge dine oplysninger til særlige formål. Du kan læse mere om, hvordan vi bruger dine personoplysninger her.

Ticketmaster har som autoriseret forhandler ret til at sælge billetter på vegne af tredjeparter, der udbyder eller sponsorerer et arrangement, eller som driver et sted, hvor der afvikles et arrangement. De kunstnere, forhandlere, arrangører, spillesteder og sponsorer, som vi modtager billetter til salg fra, betegnes samlet som "Samarbejdspartner(e)". Vi videregiver dine personoplysninger til vores Samarbejdspartnere og eventuelle andre tredjeparter, som beskrevet her.

Ticketmaster er dataansvarlig (dvs. ansvarlig for behandling af personoplysninger) for de oplysninger, som Ticketmaster indsamler og modtager, når du benytter vores ydelser.

Ticketmaster er underlagt, og behandler alle personoplysninger, i henhold til Lov om behandling af personoplysninger nr. 429 af 31. maj 2000 ("Persondataloven").

Cookies
Som mange andre onlineforhandlere anvender vi cookies (dvs. små tekstfiler som lagres på din computer i forbindelse med besøg på vores hjemmeside) samt trackingværktøjer. Yderligere oplysninger om cookies på denne hjemmeside og om hvordan, du slår cookies fra findes her.

Vi indsamler personoplysninger på flere måder

Direkte fra dig. Når du eksempelvis deltager i en kampagne, opretter en profil, melder dig til en konkurrence om gratis billetter, downloader en app, køber billetter, slår kommentarer op på vores hjemmesider, stiller os et spørgsmål, sender os e-mails eller kontakter Ticketmasters callcentre.

Via vores hjemmesider og apps. Du kan anvende og få adgang til vores hjemmesider og apps via computer, telefon, tablet eller lignende enheder. Vi anvender trackingværktøjer (f.eks. browser cookies og web beacons) på vores hjemmesider og apps for at få oplysninger om din brug heraf. Vi gør opmærksom på, at vores Ticketmaster iOS- og Android-apps har mulighed for at indsamle persondata i form af geo-lokalitet, din iTunes samt Facebook-profil. Yderligere oplysninger herom findes i afsnittet om cookies.

Fra tredjeparter. Hvis du anvender vores hjemmesider eller apps via sociale medier, vil dette sociale medie give os visse oplysninger om dig. Det kan f.eks. være dit navn og e-mailadresse. Din aktivitet på vores hjemmesider og apps kan blive slået op på sociale medier. Yderligere information om tredjeparter, som vi kan modtage oplysninger fra, findes her.

Hvilke personoplysninger opbevarer vi?
Vi bruger følgende oplysninger til de formål, som er beskrevet i denne Persondatapolitik:

Kontakt- og profiloplysninger. Vi opbevarer de kontaktoplysninger, du giver til os (f.eks. navn, adresse, tlf.nr., e-mailadresse, sprog), når du opretter en Ticketmaster-profil, køber en billet og/eller deltager i vores konkurrencer eller kampagner.

Betalings- og faktureringsoplysninger. Vi opbevarer de betalings- og faktureringsoplysninger, du giver til os i forbindelse med en ordre, f.eks. kreditkortoplysninger og faktureringsadresse. Hvis du har anmodet os herom, kan vi også gemme dine betalings- og faktureringsoplysninger, sålededes at det bliver lettere for dig, næste gang du køber billetter.

Oplysninger som du slår op online. Vi opbevarer eksempelvis oplysninger, som du har slået op på vores hjemmesider eller via et socialt medie, som vi har adgang til (herunder anmeldelser eller undersøgelser). De oplysninger, du slår op online, må ikke krænke tredjemands rettigheder (herunder persondataoplysninger). Vi gør opmærksom på, at andre kan bruge, tagge og/eller dele dine oplysninger på anden vis end tiltænkt af dig (herunder også i strid med loven). Du erklærer dig indforstået med, at vi og andre (herunder vores Samarbejdspartnere) har ret til at bruge og videregive de oplysninger, som du slår op online på vores hjemmesider eller via vores apps eller sociale medier.

Oplysninger om dine præferencer. Vi har ret til at indsamle oplysninger om de arrangementer, du kan lide, eller produkter du køber eller viser interesse for (f.eks. i forbindelse med en undersøgelse eller anmeldelse af et arrangement). Vi har også ret til at indsamle oplysninger om dine interesser og andre demografiske oplysninger udledt på grundlag af din interaktion med os, således at vi kan yde bedre service og målrette de oplysninger, vi sender til dig. Hvis du f.eks. har købt billetter til en bestemt koncert, hvor en stor del af publikum også har købt billetter til en anden koncert, kan vi sende dig information om den pågældende anden koncert.

Oplysninger fra andre virksomheder. Vi gemmer oplysninger (f.eks. om dine interesser, køb og husstand), som vi har modtaget fra andre virksomheder. Ligeledes har vi ret til at føje information til dine personoplysninger, som vi har modtaget fra andre virksomheder eller kilder. Vi kan eksempelvis kontrollere nøjagtigheden af vores oplysninger på baggrund af oplysninger i andre databaser, eller vi kan tilføje andre demografiske oplysninger. En stor del af sådanne oplysninger findes i offentligt tilgængelige kilder, som for eksempel offentlige registre eller adresselister, eller de udledes på baggrund af f.eks. forbrugerundersøgelser.

Oplysninger om brug af hjemmesider. Når du besøger vores hjemmesider, har vi ret til at indsamle oplysninger om din browser og IP-adresse (den adresse som identificerer den computer, du anvender, når du besøger hjemmesiden). Vi har ret til at undersøge hvilken hjemmeside, du tidligere har besøgt, hvordan du brugte vores hjemmeside samt hvilken hjemmeside, du besøger efterfølgende.

Oplysninger om brug af apps. Vi gør opmærksom på, at vores Ticketmaster iOS- og Android-apps har mulighed for at indsamle persondata i form af geo-lokalitet, din iTunes samt Facebook-profil. Hvis du bruger vores apps, har vi ret til at indsamle GPS-oplysninger eller information om din enheds identifikationskort. Vi har også ret til at indsamle oplysninger om, hvilken enhed og hvilket styresystem du benytter. Vi kan eksempelvis undersøge, hvor ofte du benytter den pågældende app, og hvorfra du har downloadet den. Vi kan også med din tilladelse scanne dit musikbibliotek, når du downloader vores apps, således at vi kan sende dig information om arrangementer i nærheden af dig, som måtte have din interesse. Du kan læse mere om din indflydelse på vores brug af dine personoplysninger her.

Oplysninger om din reaktion på vores e-mails. For så vidt angår de e-mails, vi sender dig, har vi ret til at indsamle oplysninger om, hvorledes du reagerer på disse, f.eks. hvor mange gange en e-mail åbnes, eller hvor mange gange, der klikkes på links indeholdt i mailen. Se venligst afsnittet om cookies for yderligere information.

Andre oplysninger om din interaktion med os. Hvis du eksempelvis har kontakt med os via billetforhandlere, e-mail, telefon eller sociale medier (f.eks. Facebook), har vi ret til at indsamle disse oplysninger.

Vi har ret til at bruge dine oplysninger på følgende måder og til følgende formål


Til at levere produkter og service, vedligeholde kontooplysninger og yde kundesupport. Vi har eksempelvis ret til at bruge dine oplysninger til at bekræfte din bestilling af et arrangement. Hvis du giver os oplysninger om en ven, vil vi bruge sådanne oplysninger til at opfylde din ordre. Inden du videregiver en vens personoplysninger til os, bedes du indhente din vens tilladelse hertil.

Til at orientere om ordrer og arrangementer. Vi har eksempelvis ret til at sende e-mails om din profil eller dit køb af billetter eller anmode dig om at vurdere et arrangement, som du har deltaget i. Vi har også ret til at kontakte dig vedrørende denne persondatapolitik eller andre gældende vilkår og betingelser.

For at få kendskab til tendenser og interesser. Vi bruger dine oplysninger for at få kendskab til dig og dine interesser, så vi kan forbedre vores tilbud til dig, og så du kan få en relevant og personlig betjening af os. Vi har ret til at kombinere de oplysninger, som vi modtager fra dig med oplysninger, som vi har modtaget fra en tredjepart bl.a. for at analysere forbrugeradfærd.

For at kontrollere og forbedre vores produkter, ydelser og hjemmesider. Vi analyserer dine personoplysninger for at få et bedre kendskab til dig og vores kundegrundlag generelt. Det gør vi for at træffe bedre beslutninger om vores ydelser, markedsføring, produkter og indhold på grundlag af oplysninger om vores kunders faktiske brug af vores ydelser, og for at vi kan yde en mere målrettet service.

For at forhindre eller fastslå ulovlig aktivitet eller for at beskytte eller håndhæve rettigheder. Vi har ret til at bruge dine oplysninger til eksempelvis at forhindre ulovligt opkøb af billetter, krænkelse af vores immaterielle rettigheder (f.eks. vores Samarbejdspartneres varemærker) eller bedrageri (herunder kreditkortbedrageri, eller bedrageri i forbindelse med sweepstakes, kampagner eller ved et arrangement) eller andre lovovertrædelser.

Af sikkerhedsmæssige hensyn. Vi har, med de begrænsninger som følger af gældende lovgivning, ret til at bruge dine personoplysninger til at beskytte vores virksomhed, ansatte, kunder, tredjeparter og/eller vores eller disse nævntes ejendom (herunder arrangementer som vores kunder måtte deltage i samt vores hjemmesider).

Til markedsundersøgelser. Vi kan kontakte dig i forbindelse med markedsundersøgelser. Du beslutter selv, om du ønsker at deltage.

Til at yde målrettet annoncering. Vi har ret til at samarbejde med andre selskaber for at sende dig annoncer, som efter vores mening kan være relevante for dig. Dette kan omfatte annoncer, der offentliggøres på vores egne hjemmesider, apps eller annoncer, som vises på andre virksomheders hjemmesider. De annoncer, du modtager, kan være baseret på oplysninger indsamlet af os eller tredjeparter og/eller på dine besøg på vores hjemmesider eller hjemmesider tilhørende tredjemand. Denne anden type annoncering kaldes ”online eller adfærdsbaseret annoncering”. Se venligst vores afsnit om cookies for yderligere information.

Til andre markedsføringsmæssige formål. Forudsat at du har givet din tilladelse hertil, kan du blive kontaktet af os telefonisk, pr. e-mail, sms eller på anden vis modtage information eller tilbud om vores kommende arrangementer, produkter eller ydelser (bl.a. nyhedsbreve). Vi har også ret til at sende dig information og tilbud på vegne af andre forretningsdrivende. Dit navn eller din adresse vil dog ikke blive videregivet til disse forretningsdrivende. Du kan vælge at modtage information direkte fra udvalgte tredjeparter. Sådanne tredjeparter kan være velgørende organisationer og forretningsdrivende, f.eks. indenfor finans, sundhed og fritid.

I henhold til lovgivningen. I særlige tilfælde kan vi bruge dine oplysninger til andre formål, i den udstrækning lovgivningen tillader det.

Du har indflydelse på, hvordan vi bruger dine oplysninger
Når du opretter en profil, køber billetter eller downloader vores apps, kan vi anmode dig om tilladelse til at indsamle eller bruge dine personoplysninger til bestemte formål.

Du kan til enhver tid tilbagekalde det samtykke, du har givet os, ved at skrive til os eller kontakte os som beskrevet i dette afsnit.

Hvis du vælger ikke at give os dit samtykke eller hvis du tilbagekalder dit samtykke, risikerer du, at du ikke kan benytte en eller flere af funktionerne på vores hjemmeside.

Du kan kontakte os skriftligt eller på følgende måder, såfremt du ønsker at tilbagekalde dit samtykke:

Du kan fravælge at modtage henvendelser med markedsføring. Klik her eller følg den fremgangsmåde, der er beskrevet i vores meddelelser, hvis du ikke længere ønsker at modtage markedsføring via e-mail eller sms. Hvis du ikke længere ønsker at modtage sms-beskeder, kan du sende en besked med svaret ”STOP”. På din telefon eller computer kan du i indstillingerne deaktivere push-meddelelser. Det kan tage op til 10 dage at behandle din anmodning. Du vil altid modtage meddelelser fra os om gennemførte transaktioner - også selvom du har fravalgt at modtage markedsføring. Vi vil eksempelvis fortsat kontakte dig i forbindelse med dine bestillinger.

Du kan fravælge at modtage vores nyhedsbrev. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, skal du opdatere dine profilindstillinger eller følge den fremgangsmåde, der er beskrevet i alle vores nyhedsbreve.

Du kan kontrollere og afvise brugen af cookies og trackingværktøjer. Klik her, hvis du ønsker yderligere oplysninger om, hvordan man ændrer indstillingerne for cookies og trackingværktøjer.

Du kan kontrollere og fravælge bestemte værktøjer. Du kan eksempelvis i menuen, indstillinger, på din telefon deaktivere GPS eller push-meddeleler. Alle push-meddelelser har et "afmeld"-link.

Du kan ændre dine tilvalg af markedsføring hos en Samarbejdspartner (eksempelvis fravalg af at modtage e-mails med markedsføring fra en Samarbejdspartner). For at ændre dine tilvalg af markedsføring hos en Samarbejdspartner, skal du kontakte den relevante Samarbejdspartner.

Vi har ret til at videregive dine oplysninger til følgende tredjeparter
Selskaber i Ticketmaster-koncernen. Vi har ret til at videregive dine oplysninger til selskaber i Ticketmaster-koncernen til de formål, som er beskrevet i denne Persondatapolitik.

Samarbejdspartnere. Vi videregiver dine oplysninger til vores Samarbejdspartnere, således at de kan afvikle det arrangement, du har købt billet til. Oplysningerne bruges endvidere til analyse af kundeadfærd, forbedring af service og kundesupport samt til de formål, der måtte fremgå af vores Samarbejdspartneres persondatapolitik (bl.a. markedsføring). Du bør læse vores Samarbejdsparters persondatapolitik, så du kan få besked om hvorledes, de behandler dine oplysninger. Ticketmaster Danmark er ikke ansvarlig for Samarbejdsparters misligehold i henhold til gældende lovgivning.

Udvalgte tredjeparter. Hvis du har accepteret, at udvalgte tredjeparter må kontakte dig pr. e-mail eller på anden vis, har vi ret til at videregive dine oplysninger til de tredjeparter, vi har valgt. Disse tredjeparter har ret til at bruge oplysningerne til annoncering og markedsføringsmæssige formål. Ticketmaster Danmark er ikke ansvarlig for tredjeparters misligehold i henhold til gældende lovgivning.

Vores serviceudbydere. Vi har ret til at videregive dine oplysninger til tredjeparter, således at de kan udføre en ydelse for os (f.eks. til firmaer der udfører kurérvirksomhed eller markedsanalyser). I sådanne tilfælde indgår vi altid en skriftlig aftale med henblik på at beskytte dine oplysninger.

Tredjeparter, der leverer varer eller tjenesteydelser, som du har købt. Vi har ret til at videregive dine oplysninger til relevante tredjeparter, der udbyder varer eller tjenesteydelser, som du har købt via vores hjemmeside (f.eks. billetforsikring eller merchandise), således at disse tredjeparter kan udføre din ordre og eventuelt kontakte dig.

Hvis påkrævet af lovgivningen, eller for at beskytte os selv, vores Samarbejdspartnere eller tredjeparter. I den udstrækning, lovgivningen tillader det, kan vi også videregive oplysninger efter anmodning fra et statsligt organ eller en statslig organisation med henblik på at beskytte eller håndhæve vores rettigheder – eller rettigheder tilhørende eventuelle Samarbejdspartnere. Det samme er gældende for tredjeparter eller i forbindelse med påvisning eller forebyggelse af bedrageri (bl.a. kreditkortbedrageri og bedrageri der formodes begået i forbindelse med sweepstakes, kampagner eller arrangementer) samt andre strafbare forhold.

Overdragelse af vores forretning. I den udstrækning det er tilladt i henhold til gældende lovgivning, har vi i forbindelse med virksomhedsoverdragelse ret til at videregive dine oplysninger til de formål, der er beskrevet i denne Persondatapolitik. Vi har også ret til at videregive sådanne oplysninger i forbindelse med en påtænkt virksomhedsoverdragelse, og i sådanne tilfælde vil vi træffe enhver rimelig foranstaltning for at sikre, at oplysningerne behandles fortroligt og sikkert.

Vores hjemmesider og apps er ikke beregnet til børn
Vores hjemmesider og apps er tiltænkt voksne. Vi indsamler ikke bevidst personoplysninger fra børn. Hvis du er forælder eller værge og mener, at dit barn har givet personhenførbare oplysninger til os, kan du sende en e-mail til os. Se vores Kontaktoplysninger. Du kan også skrive til os.

Sikkerhedsmæssige foranstaltninger
Vi træffer sikkerhedsmæssige foranstaltninger for at beskytte dine oplysninger. Omfanget af sikkerhedsmæssige foranstaltninger afhænger af oplysningernes karakter. Det understreges dog, at internettet ikke er 100% sikkert. Vi kan ikke garantere fuldstændig sikkerhed ved brug af vores hjemmesider. Vi opfordrer dig til at udvise forsigtighed, når du bruger internettet. Eksempelvis bør du aldrig oplyse dit password til andre.

Videregivelse af oplysninger til andre lande
Videregivelse af dine oplysninger i henhold til denne Persondatapolitik og retningslinjerne for cookies kan indebære videregivelse af dine oplysninger til andre lande (også til lande udenfor Europa). Lovgivningen i de lande, som måtte modtage dine oplysninger, yder ikke nødvendigvis den samme beskyttelse som lovgivningen i Danmark. Vi træffer dog passende tekniske og kontraktmæssige sikkerhedsforanstaltninger med henblik på at beskytte dine personoplysninger i henhold til gældende lovgivning.

Vores hjemmeside kan indeholde links til tredjeparters hjemmesider eller tjenester, som vi ikke har indflydelse på
Hvis du følger links til andre hjemmesider, kommer du ind på hjemmesider, som vi ikke har indflydelse på. Denne Persondatapolitik omfatter ikke sådanne andre hjemmesider. Det anbefales, at man nøje gennemlæser persondatapolitikken, som gælder for andre hjemmesider. Vi har intet ansvar for tredjeparters hjemmesider.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller klager eller ønsker en kopi af hvilke personoplysninger, vi har om dig
Hvis du har spørgsmål eller klager til denne Persondatapolitik eller andre fortrolighedsmæssige forhold, eller hvis du ønsker at modtage en kopi af hvilke personoplysninger, vi har om dig, bedes du venligst sende en e-mail til os. Se kontaktoplysninger. Du bedes venligst undlade at skrive dine kreditkortoplysninger eller andre følsomme oplysninger i din e-mail.

Hvis du ønsker at redigere, ændre eller opdatere dine personoplysninger, eller hvis du gerne vil tilbagekalde et samtykke, bedes du klikke her.

Opdatering af denne Persondatapolitik
Vi har til enhver tid ret til at ændre denne Persondatapolitik. Vi udsender meddelelse om enhver ændring af Persondatapolitikken i henhold til gældende lovgivning. Vi offentliggør også en opdateret version af Persondatapolitikken på vores hjemmeside. Opdaterede udgaver af Persondatapolitikken forsynes med nyt versionsnummer og ny dato. Det anbefales, at man løbende kontrollerer, om der er foretaget opdateringer af Persondatapolitikken.

Hvem er vi?
Vi er Billetnet A/S (Ticketmaster Danmark) – et selskab i Ticketmaster-koncernen. Læs mere om os her.

Sidst opdateret: 2016